Estonian Airi kahjum suurenes

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air'i tegevjuht Jan Palmér ettevõtte majandustulemusi tutvustamas.
Estonian Air'i tegevjuht Jan Palmér ettevõtte majandustulemusi tutvustamas. Foto: Liis Treimann

Lennufirma Estonian Air tänavu üheksa kuu müügitulu oli 52,2 miljonit ja kahjum 6,4 miljonit eurot, ent mullu samal perioodil oli ettevõtte müügitulu 55,4 ja kahjum kuus miljonit eurot.

 «Kolmanda  kvartali tulemused jäid alla meie varasemale prognoosile. Vaatamata sellele, et reisijate arv on märkimisväärselt kasvanud ning oleme suurendanud sihtkohtade ja lendude arvu, on suurenenud ka surve piletihindadele. Teravnenud konkurents lennuturul ja jätkuv ebastabiilne olukord meie idasuunalisel turul on oluliselt mõjutanud firma majandustulemusi,» kommenteeris Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér pressiteates.

2014. aasta kolmandas kvartalis oli ettevõtte käive 19,3 miljonit eurot ja puhaskahjumiks 1,4 miljonit.

Ettevõte vedas kokku 161 000 reisijat, neist 152 000 regulaarliinidel. Üheksa kuu kokkuvõttes lendas Estonian Airi regulaarlendudel 403 000 reisijat, mida on 5 protsenti vähem kui aasta varem.

Tänavu kolmandas kvartalis suurenes Estonian Airi osakaal Tallinnast lähtuvate tšarterreiside turul ning ettevõte sõlmis mitmete Eesti reisikorraldajatega lepingud tšarterreiside opereerimiseks nii talvisel kui ka suvisel puhkusteperioodil, mis aitab ettevõttel vaba lennukiressurssi senisest rohkem ja rentaablimalt kasutada. 

Aruandlusperioodi järgselt kinnitas Estonian Airi nõukogu oktoobri lõpus Euroopa Komisjonile ettevõtte täiendatud restruktureerimiskava. Restruktureerimiskava kinnitamisel Euroopa Komisjoni poolt investeerib Infortar Grupp lennufirmasse ajaliselt eeldatavalt 2015. aasta kevadel. Omandistruktuuri muudatused peab eelnevalt heaks kiitma ka Eesti Vabariigi valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles