Naftabarreli hind kukkus alla 80 dollari

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapumbad tööhoos Sakhiri kõrbes Bahreinis.
Naftapumbad tööhoos Sakhiri kõrbes Bahreinis. Foto: Hasan Jamali / AP

Nafta hind langes täna hommikul alla 80 dollari taseme barrel, sest Hiina majanduskasvu aeglustumine näitab, et nõudlus musta kulla järele üha kahaneb ning USA kildanafta suurendab see-eest pakkumist.

Esimest korda pärast 2010. aastat langes brenti toornafta hind alla 80 dollari taseme barrel, sest Hiina tööstustoodang ning investeeringute kasv langes peaaegu 13 aasta madalaimale tasemele ning selle aasta majanduskasv on tulemas 24 aasta  väikseim.

Brenti nafta hind langes täna hommikul 79,85 dollarini barrel.

Samal ajal Naftat Eksportivate Organisatsioon (OPEC) teatas eile oma värskes raportis, et nafta globaalne pakkumine kasvab järgmisel aastal umbes miljoni barreli võrra ööpäevas, mis on üle ühe protsendi kogu nafta tootmisest. Naftakartelli juhtiv riik Saudi Araabia andis mõista, et plaanib vähendada müüki selleks, et vältida ületootmist.

«Turul pole praegu hinnatõusu toetavaid tegureid,» ütles Reutersile investeerimisfirma Phillip Futures tooraineturgude juht Avtar Sandu. «Tegemist pole aga ühesuunalise liiklusega. Need, kes on panustanud langusele, soovivad võtta kasumit,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles