Pärnu Sadam soovib lennujaama asemele logistikakeskuse rajamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam suudab praegu teenindada üksnes väikelennukeid.
Pärnu lennujaam suudab praegu teenindada üksnes väikelennukeid. Foto: Ants Liigus

AS Pärnu Sadam soovib, et Pärnu lennuvälja asemele rajataks logistikakeskus, kuna piirkonnas praegu raudteed ja lennuvälja kaubavedudeks ei ole ning seetõttu peaks suurendama sadama rolli.

Pärnu Sadamani on jõudnud informatsioon, mille kohaselt on AS Tallinna Lennujaam võtnud vastu otsuse, millega ei pea mõistlikuks ega otstarbekaks Pärnu lennuvälja renoveerimist, kirjutavad sadama juhatuse ja nõukogu liikmed asjaosalistele. Sadama hinnangul vähendab see Pärnu potentsiaali logistikakeskusena, kuna Pärnu lennujaama arendamisel kaubavedudega tegelevaks lennujaamaks oleks olnud võimalik laadida sinna saabuv kaup Pärnu sadamas laevale või vastupidi, vahendab BNS.

Pärnu Sadamal ei ole praegu arvestatavat varuladustamise pinda, et kasvatada kaubamahtusid, kirjutavad sadama esindajad. Nende sõnul on ruumipuudus sadamas eriti tuntav talvel, kui jääolud raskendavad laevaliiklust, ent metsast liigub sadamasse ladustamiseks suur kogus puitu. Samuti on sadamateenuste järele nõudlus kasvanud ka muudes valdkondades peale palgi- ja turbasektori . «Üha enam räägitakse Pärnu sadamast kui võimalikust kohast kaupade impordiks,» kirjutavad sadama esindajad.

Esindajate hinnangul peaks maakonna arengu huvides maksimaalselt ära kasutama mereäärse eelise sadama kaudu, kuna piirkonnas praegu raudteed ja lennuvälja kaubavedudeks pole. «Eksportööridele tähendavad kõik võimalikud alternatiivid märkimisväärseid lisakulusid transpordile ja seega nende konkurentsivõime olulist halvenemist,» tõdevad esindajad.

Pärnu Sadama seisukoht on, et praegune lennuvälja territoorium tuleks planeerida logistikakeskusest, seisab kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles