Lauri: valitsussektori töötajate arv peab igal aastal 500 võrra vähenema

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri.
Maris Lauri. Foto: Liis Treimann

Valitsusektori töötajate arv peaks igal aastal vähenema ligikaudu 500 inimese võrra, võib-olla isegi kiiremini, ütles eile riigikogus avaliku teenistuse mullust aruannet tuvustanud rahandusminister Maris Lauri.

«Eesti tööealine elanikkond väheneb ning loomulik on eeldada, et ka valitsussektoris liigub töötajate arv enam-vähem sünkroonis sellega,» ütles Lauri. «»Oluline on, et valitsussektori töötajate osakaal ei tõuseks hõivatute seas. See tähendab, et valitsussektori töötajate arv peaks igal aastal vähenema ligikaudu 500 inimese võrra, võib-olla isegi kiiremini.»

Lauri sõnul suurenes mullu keskvalitsuse töötajate arv ühe protsendi võrra võrra ning töötajate arv eri sihtasutustes ja avalik-õiguslikes asutustes 6,4 protsendi võrra. «Samas riigieelarvelistes asutustes töötajate arv vähenes kaks protsenti. See tähendab seda, et riik on suutnud kontrollida n-ö keskvalitsusele lähemal asuvaid asutusi, kuid need, mis jäävad kaugemale, on paisunud,» märkis ta. «Tulevikus tuleb kindasti sellele protsessile tähelepanu oluliselt rohkem pöörata.»

Lauri lisas, et ta ei mõtle, et valitsussektori töötajate arv peaks igal aastal konkreetselt 500 võrra vähenema, vaid peab seda pigem silmas kui trendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles