Kohus ei rahuldanud taas Väinamere Liinide praamihanke peatamise soovi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Muhumaa Kuivastu sadamas.
Praam Muhumaa Kuivastu sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Saartel laevaliiklusteenust osutav Väinamere Liinid kaebas edasi vaidlustuskomisjoni (VAKO) otsuse, mis jättis muutmata Tallinna Sadama kvalifitseerimise mandri ja saarte vahelise praamiteenusehankel, ning palus kohtult õiguskaitse raames taas hanke peatamist, kuid kohus jättis selle rahuldamata.

«Kolmapäeval jättis Tallinna halduskohus rahuldamata Väinamere Liinid OÜ esialgse õiguskaitse taotluse kaebuses, millega Väinamere Liinid taotleb VAKO otsuse kehtetuks tunnistamist – vaidlustus puudutas ühispakkujate kvalifitseerimise otsust väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluses,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna juht Rasmus Ruuda BNS-ile.

«Sellega jättis kohus rahuldamata esialgse õiguskaitse taotluse juba teises vaidluses – sama taotles Väinamere Liinid kaebuses, mis on seotud ettevõtte kvalifitseerimata jätmisega avatud hankemenetluses,» lisas ta.

Riigihangete vaidlustuskomisjon jättis oktoobri viimasel päeval rahuldamata järjekordse Väinamere Liinide kaebuse, millega laevafirma soovis välistada Tallinna Sadama kvalifitseerimise majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi korraldatud saarte ja mandri vahelise parvlaevateenuste riigihankel.

Vaidlustuskomisjoni hinnangul vastas Tallinna Sadama esitatud pakkumus riigihangete nõuetele. Ettevõtte esitas riigihankele kinnituse kokku 10 võimaliku parvlaeva ehitamiseks, mis andis vaidluskomisjoni hinnangul piisava kindluse, et enne 2016. aasta oktoobrit on Tallinna Sadamal parvlaevad olemas.

Lisaks kinnitas Tallinna Sadam 24 oktoobril vaidlustuskomisjonile, et TS Laevad OÜ on hankemenetluse käigus hankijale esitatud eelkokkulepete alusel allkirjastanud vastavalt 16. ja 23. oktoobril kahe laevaehitusettevõttega kokku nelja hanke tingimustele vastava parvlaeva ehituslepingud. Vaidlustuskomisjon edastas kinnituse arvamuse andmiseks koheselt ka Väinamere Liinidele, kuid ettevõte sellele ei vastanud.

Novembri alguses ei rahuldanud kohus Väinamere Liinide kaebust esimese VAKO otsuse kohta, mis jättis muutmata laevafirma mittekvalifitseerimise mandri ja saarte vahelise praamiteenusehankel ning ei rahuldanud ka esialgset õiguskaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles