Nõrk makromajandus veab aktsiaturud langusesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Kukemelk
Joel Kukemelk Foto: LHV

Globaalne makromajandus taastub aeglasemalt, kui analüütikud lootsid, see on viinud aktsiaturud langusesse üle maailma.

LHV analüütiku Joel Kukemelki sõnul on firmade tulemuste teatamiste hooaeg läbi ja peale korralikke näitajaid on pilgud pöördunud makromajanduse väljavaadetele. «Viimastel päevadel tulnud signaalid on indikeerinud, et globaalne majandus võib taastuda pisut aeglasemini, kui paljud analüütikud ning investorid on lootnud ja sellest tulenevalt on suurenenud ka aktsiaturgude närvilisus.
«Näiteks 10. augustil teatas Hiina, et nende impordikasv on kiiresti aeglustunud. Kui juunis oli kasv umbes 53 protsenti, siis juulis oli see 23 protsenti ning samal päeval ütles ka USA Föderaalreserv, et USA majanduskasv jääb tõenäoliselt lähiajal oodatust tagasihoidlikumaks,» märkis Kukemelk.

Kukumelk ütles E24'le, et keerulisema majanduskeskkonna väljavaate tõttu on paari viimase päeva turulangus igati mõistetav, kuid pikaajalise investori seisukohast vaadatuna ei tasuks üksikute päevade liikumistest väga ära kohkuda, kuna aktsiaturgude hinnastatust tervikuna võib praegu pidada mõistlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles