Pant astub Tallinki juhi kohalt tagasi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Pant (vasakul) ja Janek Stalmeister.
Enn Pant (vasakul) ja Janek Stalmeister. Foto: Tallink

AS-i Tallink Grupp nõukogu rahuldas senise juhatuse esimehe Enn Pandi palve astuda alates 1. Jaanuarist 2015 tagasi juhatuse esimehe kohalt. Enn Pant esitati nõukogu liikme kandidaadiks ning teda nähakse järgmise nõukogu esimehena, teatas ettevõte börsile.

Alates 1996.aasta detsembrist ettevõtte juhatuse esimehena töötanud Enn Pandi sõnul ei tähenda antud ametikohalt taandumine soovi Tallinki tegemistest eemalduda. «Olen 18-ne aasta jooksul ehitanud üles suurepärase firma ja kujundanud fantastilise meeskonna ning Janek on kahtlemata õige inimene ettevõtet edukalt edasi viima. Ise jään kindlalt osalema firma strateegia kujundamises, tõsi, seda nüüd nõukogu tasandil,» märkis Pant.

AS-i Tallink Grupp nõukogu otsustas 11.11.2014 valida AS-i Tallink Grupp juhatuse esimeheks kontserni juhatuse liikme ja kontserni finantsjuhi Janek Stalmeisteri (sündinud 1974 aastal). 

Foto: Tallink Grupp

Janek Stalmeister ütles, et tunneb suurt vastutust niivõrd võimsa ettevõtte juhi kohale asumisel. «Olen töötanud Tallinkis alates 1999.aastast ja osalenud ettevõtte kiires arengus. Nendele kogemustele tuginedes loodan firma liidripositsiooni veelgi tugevdada», lisas Stalmeister.

Janek Stalmeister alustas kontsernis tööd 1999. aastal. Läbi aastate on ta olnud finantsnõunik, varahaldur ja finantsdirektor ning alates 2009 on olnud ta AS-i Tallink Grupp juhatuse liige ja kontserni finantsjuht.

Janek Stalmeister on lõpetanud Rahvusvahelise Sotsiaalteaduste Rakendusliku Kõrgkooli LEX 1999 aastal. Enne AS-i Tallink Grupp tööle asumist on Janek Stalmeister töötanud rahandusministeeriumi välislaenude talituse juhataja positsioonil 1994-1997. Janek Stalmeistrile kuulub 45 000 AS-i Tallink Grupp aktsiat.

Enn Pant on olnud AS-i Tallink Grupp juhatuse esimees alates 1996. aasta detsembrist. 1992 -1996 töötas ta Eesti Rahandusministeeriumi kantslerina. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna 1990. aastal. Enn Pandile kuulub 3 951 913 AS-i Tallink Grupp aktsiat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles