Video: Google arendab karate-robotit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robot Atlas, Boston Dynamics
Robot Atlas, Boston Dynamics Foto: kaadrid videost

Google'i poolt omandatud robootikafirma Boston Dynamicsi loodud robot saab hakkama hämmastava trikiga: see suudab kolmel kõikuval betoonplokil tasakaalu hoida, vahendab Daily Mail.  

Video tuletab meelde klassikalist filmi «Karate Kid» (1984), kus karateõpilase rollis Ralph Macchio posti otsas kure moodi tasakaalu hoiab ja kätega lehvitab. Nüüd suudab seda ka 150 kilogrammine ja 1,88 meetrine robot Atlas. Lisaks suudab Atlas veel kõndida, ise samal ajal koormaid kandes, joosta, hüpata ning autot juhtida. Ruumilise nägemisega ja laserkaugusmõõdikuga  metallmees saab hakkama isegi raske maastiku läbimisega, kuid peab siis vahel käed appi võtma.

Atlase käed on konstrueeritud nii, oleks võimalik kasutada inimese jaoks mõeldud tööriistu. Praegu robot veel täiesti autonoomne ei ole, tal lohiseb järel toitejuhe. Järgmisele versioonile loodetakse pardatoide paigaldada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles