Ärimees peab lahutatud naisele maksma miljardi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sue Ann Hamm seisab kohtuhoones.
Sue Ann Hamm seisab kohtuhoones. Foto: SCANPIX

USA Oklahoma kohus otsustas, et naftafirma Continental Resources nõukogu esimees Harold Hamm peab oma eksabikaasale maksma lahutamise eest peaaegu miljard dollarit, kirjutab The Wall Street Journal.

Kohus jättis Hammile kontrolli firma üle ning mõistis eksabikaasa Sue Ann Hammile, kes oli muuhulgas Continentali jurist, mitu miljardit vähem kui ta soovis.

Paari lahutusprotsess kestis kaks ja pool aastat, mille käigus Sue Ann Hamm nõudis ettevõttelt kokku 600 000 lehekülge dokumente, mis tõestaksid, et Harold Hammi juhtimisotsused põhjustasid Continentali aktsia hinna suure tõusu nende abielu ajal.

Continental läks börsile 2007. aasta mais aktsia hinnaga 7,05 dollarit ning on kerkinud tänaseks 54,22 dollarini. Harold Hammanile kuulub 250 miljonit ettevõtte aktsiat ehk 70 protsenti ettevõttest. Talle kuuluvate aktsiate väärtus on 14 miljardit dollarit.

Harold Hamm on eksabikaasale juba maksnud 22,8 miljonit dollarit. Kohtuotsuse kohaselt peab ta maksma veel 972,7 miljonit, sellest 300 miljonit juba enne aasta lõppu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles