Turistide arv suurenes septembris

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Majutusettevõtetes peatus septembris 233 000 turisti, mis oli 4 protsenti rohkem kui eelmise aasta septembris, teatas statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

Septembris peatus majutusettevõtetes 156 000 välisturisti, mis oli 2 protsenti võrra rohkem kui eelmise aasta septembris. Naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt saabus 57 protsenti välisturistidest.

Soome turiste oli majutusettevõtetes 3 protsenti rohkem kui eelmise aasta septembris, samas Venemaa ja Läti turiste vastavalt 10 protsenti ja 3 protsenti vähem. Samuti peatus majutusettevõtetes rohkem turiste Saksamaalt, Suurbritanniast, Norrast ja Leedust. Rootsist ja Poolast saabunud turistide arv vähenes. Jätkuvalt suurenes Aasia riikidest saabunud turistide arv, septembris oli neid 30 protsenti enam kui aasta tagasi samal kuul.

Ligi kolmveerand majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinnas. Populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Pärnu ja Tartu linn, kus peatus vastavalt 7 protsenti ja 5 protsenti majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest. Enam kui kaks kolmandikku välisturistidest olid puhkuse- ja veerand tööreisil.

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 77 000 siseturisti, nende arv suurenes eelmise aasta septembriga võrreldes 10 protsenti. Harju maakonnas peatus kolmandik, Pärnu maakonnas 12 protsenti ning Tartu maakonnas 11 protsenti siseturistidest. 57 protsenti siseturistidest olid puhkuse- ja 31 protsenti tööreisil.

Septembris pakkus külastajatele teenust 1094 majutusettevõtet. Suvise turismi kõrghooaja lõppedes sulges uksed ligi 200 majutusettevõtet. Septembris oli külastajate käsutuses 20 000 tuba ja 47 000 voodikohta ehk vastavalt 10 protsenti ja 13 protsenti vähem kui augustis. Septembris oli täidetud 43 protsenti tubadest ja 32 protsenti voodikohtadest. Tubade täitumus oli kõrgeim Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 36 eurot ning oli 2013. aasta septembriga võrreldes kolme euro võrra kallim. Tallinna majutusettevõttes maksis ööpäev riigi keskmisest rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles