Palm: ootame sisenõudluse elavnemist

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Palm.
Tõnu Palm. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Nordea Marketsi peaökonomisti Tõnu Palmi sõnul on Eesti majanduse ekspordipõhine taastumine olnud oodatust äkilisem ning sisenõudluse elavnemist võib oodata teisest poolaastast.

«Üldine tendents, et toimub ekspordipõhine taastumine, on ootuspärane, lihtsalt hüpe selles kvartalis on natukene tublim olnud,» kiitis Palm 3,5-protsendilist majanduskasvu.

«Jaemüüginumbrid viitavad endiselt sellele, et sisenõudlus tarbimise poole pealt püsib nõrk,» sõnas Palm. «Ega laenukasv ei toeta ka investeeringute kasvu.» Siiski võib olukord Palmi hinnangul teisel poolaastal paraneda.

«Selleks aastaks prognoosisime kasvu 1,2 protsenti, eeldusel, et vedavaks pooleks esimesel poolaastal on eksport, teises pooles peaks märku andma hakkama tarbimine ning lõpupoole ka investeeringud,» kirjeldas Palm Nordea prognoosi. «Ekspordi pool on olnud kiirem, kui arvasime, seega tõenäoliselt korrigeerime selle aasta prognoosi ülespoole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles