Toila spa katsetab päikeseelektrijaama

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toila spa-hotell on üks nendest Ida-Virumaa ettevõtetest, mis loodab aastavahetusel Venemaa turistide külastusest tulu teenida.
Toila spa-hotell on üks nendest Ida-Virumaa ettevõtetest, mis loodab aastavahetusel Venemaa turistide külastusest tulu teenida. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Toila spa katusel töötab juba praegu Ida-Virumaa suurim päikeseelektrijaam, lisaks plaanitakse katta päikesepaneelidega ka fassaad, kirjutab Põhjarannik.

Üks Toila spaahotelli omanikke Sulev Reelo ütles, et rohelisse energiasse hakati investeerima soovist leida gaasiküttele alternatiive, nii et poleks sõltuvust ühest energiaallikast.

«Kui rohelist energiat võrku toota, on sellel pikk tasuvusaeg, enda tarbeks on seda mõttekam teha. Kuna saunad päeval töötavad, saame päikeseenergiat nende kütmiseks ära kasutada.»

Sadakond päikesepaneeli toodab sombuse sügisilmaga 2-3 kW, aga ilusama ilmaga 10 kW. maksimaalne võimsus 30 kW loodetakse saavutada siis kui päike kõrgemalt käima hakkab.

Plaanis on ka fassaadi renoveerimise käigus see päikesepaneelidega katta, saavutades elektritootmise koguvõimsuseks 90 kW.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles