Noop: õlle hind tõuseb kuni 10 protsenti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noop tehases.
Tarmo Noop tehases. Foto: Margus Ansu

A. Le Coq`i õlletehase juht Tarmo Noop ütles, et johtuvalt viljahinna tõusust maailmaturul kallineb õlu veel selle aasta lõpus 5-10 protsenti.


«Meil on linnase tarnimiseks lepingud sõlmitud viljast viljani ja eelmise aasta saak saab septembris-oktoobris otsa, mis tähendab, et siis hakkab viljahinna tõus meid ka kohe mõjutama,» ütles Noop.

Tema hinnangul võib õlu seetõttu kallineda juba selle aasta lõpus. Seniste arvestuste kohaselt tuleb õlle hinna tõusuks 5-10 protsenti.

Minimaalselt kallineb linnas, mis on õlletööstuse põhiline tooraine, 50 protsenti ja seda pole ühelgi õlletööstusel Noobi sõnul võimalik alla neelata.

Lisaks on õlletööstus väga energiamahukas ning ka gaas ja elekter kallinesid aasta algul. Nii energiaallikate kallinemise kui aktsiisitõusu on õlletööstused seni enda kanda võtnud ja pole oma hindu kergitanud. «Linnase hinnatõusu me kindlasti enam välja ei kannata,» sõnas Noop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles