Sinebrychoff: odra kallinemine võib kergitada õlle hinda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinebrychoffi toodetav õlu KOFF
Sinebrychoffi toodetav õlu KOFF Foto: Sinebrychoff

Kuum suvi vähendab tänavust teraviljasaaki ja tõstab odra hinda ilmselt ka Soomes, kuid Sinebrychoffi õlletööstuse ennustusel saab linnaste kallinemist näha järgmisel aastal.

Õllekontsernile Carlsberg kuuluva Sinebrychoffi tegevjuht Pekka Tiainen väljendas muret odra kallinemise üle, kirjutab Taloussanomat.

«Loomulikult satuvad kulutused surve alla. Siis tuleb leida lahendus müüjatega kas hinnatõusu kaudu või mõnel muul viisil, et kanda suurenenud kulud üle tarbijahindadesse,» rääkis ta.

Muutusi sel sügisel oodata ei ole, kuna kauplustega on õllehindade osas lepitud kokku aasta lõpuni. Järgmisel aastal võib kesvamärjukese hind tarbija jaoks kerkida mõne protsendi võrra, ennustas Tiainen.

Õlletootjad ei oska Soome tänavuse odrasaagi kvaliteedi kohta midagi öelda, kuid maailmaturuhindade areng avaldab kindlasti oma mõju.

«Maailmaturuhinnad mõjutavad hinnataset Soomes. Soome põllumees küsib loomulikult maksimumhinda. Kui välismaal makstakse rohkem või kui maailmaturuhind on kõrgem ja Soomest saab odavamalt, siis odralinnased lähevad välismaale,» rääkis Tiainen.

Õlle hinda ei mõjuta vaid teravilja hind. Lisasurvet avaldab nafta hinna kallinemine maailmaturul. Tiaineni jutu järgi mõjutavad kesvamärjukest veel valitsuse kavandatav energiamaksureform ja tööjõule tehtavad kulutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles