Saue linn hakkab üürimaju ehitama

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalmajad Tallinnas.
Munitsipaalmajad Tallinnas. Foto: Liis Treimann

Saue linn plaanib tuleva aasta eelarvest eraldada 90 000 eurot ettevõtte loomiseks, mis ehitaks Sauele kortermaja ja hakkaks seal kortereid turuhinnaga välja üürima. Volikogu pole eelarvet veel heaks kiitnud.

Saue linnapea Henn Põlluaasa sõnul pole alates majanduskriisi algusest Sauele kortermaju juurde ehitatud ja sobivatest elamispindadest on puudus. «On küll arendusprojekte, kus on eramaju tehtud, aga kortermaju ei ole,» ütles ta BNSile.

Kuna eelarve on pingeline ja linna tulud on seotud elanike arvu ja selle kasvuga, siis kaalub linn Põlluaasa sõnul ise ehitama hakkamist. «Maad meil on, kuhu oleks võimalik ehitada, ja see oleks igatipidi arengu suhtes kasulik,» ütles ta.

Esialgu kavandab linn ühe kortermaja ehitamist, kuhu võiks tulla 60-70 korterit, tulevikus saaks neid ka juurde teha, rääkis linnapea.

«Tuleva aasta eelarves oleme arvestanud ettevõtte asutamise kuludega ja sissemaksuga,» ütles Põlluaas. Ta lisas, et kas ja millal jõuatakse reaalsest ehitamiseni ja millised selle rahastamise sammud saavad olema, pannakse paika tulevikus. Ehituse rahastamiseks on tema sõnul erinevaid viise: on võimalik laenu võtta või mõne kinnisvara arendajaga kokkuleppele jõuda, mis maja valmis ehitaks ja hiljem ostaks linn korterid välja.

«Saue kinnisvara väga hinnatud ja ega meil sellist vaba elamispinda – maju, kortereid - eriti ei ole. Nii kui mõni vabaneb, siis need väga kiires korras lähevad ära. Nii et nõudlus on olemas,» rääkis Põlluaas.

Linn saaks korterite rajamisega tema sõnul juurde nii maksumaksjad kui ka üüri ja hoolduskulusid. «Võimalik, et meie enda Saue Linnavarahaldus hakkab seda hooldama,» ütles ta.

Millal linn võiks reaalselt maja ehitamiseni jõuda, ei soovinud Põlluaas prognoosida. «Me ise sooviksime, et saaks võimalikult ruttu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles