Apollo kinokett laieneb üle kogu Eesti ja Lätti

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apollo kino juht Mauri Kristjan Dorbek.
Apollo kino juht Mauri Kristjan Dorbek. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Varem raamatukaupluste ketina tegutsenud Apollo avas mais oma esimese kobarkino Pärnus ja suvel ostis Tallinna kesklinnas asuva Solarise kino. Eelmisel nädalal teatasid nad kuue saaliga kino tegemisest Mustamäele kerkivasse kaubanduskeskusse, mille ehitus juba algas ja mis peaks uksed avama tuleva aasta detsembris.

Apollo juhatuse liige Mauri Kristjan Dorbek ütles, et sellega nad aga kaugeltki ei piirdu. 2016. aasta alguses võetakse Forum Cinemaselt üle Narva kino ning Tartu Lõunakeskuse omanikega on neil ühine nägemus võimaliku uue kino ehitamiseks keskuse planeeritavasse laiendusse. Praegu on pall Tartu linna käes, kuna projekti jaoks on tarvis linnalt detailplaneeringu kinnitust.

«Loodetavasti aitab Tartu linn omalt poolt võimalikult kiiresti kaasa, kuna Tartu Lõunakeskusest kuni ühe tunni autosõidu kaugusel elab 350 000 inimest, kes saaksid lisaks Tasku Cinamonile veel ühe kino ja filmide valik muutuks laiemaks,» rääkis Dorbek.

Seega kaetakse Apollo kinodega lähiaastatel kõik Eesti nurgad ja suuremad linnad. Kuid ka sellest jääb ambitsioonikale ettevõttele väheks – juba on allkirjastatud leping Riiga ehitatava linna suurima kaubanduskeskusega Akropolis, kuhu tuleb Apollo suurim, üheksa saaliga kobarkino.

Plaane on Apollol Dorbeki sõnul nii Eestis kui ka väljaspool veelgi. «Liigume samm korraga. Praegu on meil piisavalt projekte ees ja tegemist jagub. Lisaks uutele kinodele tuleb ka Solarise kino uuendama hakata, mis juhtub loodetavasti juba uue aasta esimeses kvartalis,» rääkis ta. Värskendatakse nii kinosaale kui ka piletimüügiala.

Loe pikemalt Postimehest või Postimees plussist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles