Majandus24 teeb otseülekande innovatsiooniseminarilt

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 7. novembril toimuva seminari peateemadeks on ettevõtte areng, arengu rahastus ning realiseerimine.

Aina kiirenevas ja globaalsemas ärikeskkonnas on ettevõtte areng hädavajalik, kuid selleks sobilikke/vajalikke (abi)vahendeid on ettevõtjal kohati keeruline leida. Oma valdkondade tippspetsialistid jagavad oma kogemusi ja teadmiseid nii ideede leidmise kui ka rahastuste taotlemise ning selleks vajalike sammude tegemiseks.

Seminari korraldab Norra Eesti Kaubanduskoda koostöös Norra Saatkonna, Innovation Norway ning EASiga. Seminar on tasuta ning algab 13:30 ja lõpeb 18:00.

Seminari juhatab sisse just ametiaega alustanud Norra suursaadik Eestis Dagfinn Sørli. Seminari modereerib Euroopa Innovatsiooniakadeemia asutaja ja president dr Alar Kolk.

Kuulajate ette astuvad oma valdkonna 12 tippspetsialisti seletamaks innovatsiooni lahti väga erinevate nurkade alt.

Seminari moderaator dr Alar Kolk on ilmselt kõige õigem inimene innovatsioonist rääkima. Alar juhib täna tema enda loodud meeletu kiirusega arenevat Euroopa Innovatsiooniakadeemiat. Tema loendamatud kogemused, lahtine pea ning terav ja vaimukas huumor tagavad seminarile lisaks olulisele infole ka mõnusa ning avatud õhkkonna.

Steinar Korsmo toob seminarile tõeliselt globaalse vaatenurga. Steinar on isiklikult rajanud ülemaailmse võrgustiku SeedForum, mis lisaks Eestile aitab kokku viia rahastuse vajajad ning rahastajad üle 40 riigis! Ta õpetab uut toodet/teenust/arendust niivõrd mõistetavalt sõnadesse ja paberile panema, et kogu asja headus igale investorile kergelt järgitavaks, arusaadavaks ning aktraktiivseks osutub.

Joakim Helenius, Trigon Capitali asutaja, Eestis pikemat tutvustamist ilmselt ei vaja ja tema toob seminarile Nordic vaatenurga ühe kogenenuma erainvestori pilgu läbi. Ta on nõus jagama oma tõeliselt hindamatuid kogemusi ning teadmiseid just investori silmade läbi ning innustab suurelt mõtlema ja julgemalt tegutsema. Tal on visioon Tallinna ja Helsinki tunneliga ühendamisest ning läbi selle majanduse elavdamisest. Milleks see kõik on vajalik, kuidas võimalik ning millise kasu tunnel endaga kaasa toob?

Christian Testman on seminaril Norra perspektiivist lähtuv ning juhib peamiselt oma rahvusvahelist ettevõttet ICD Industries. Christian on arendanud oma ettevõtteid/tooteid/teenuseid mitmes riigis ning üheks on ta valinud just Eesti. Miks ta just Eesti on valinud ning mida on eestlastel norrakatele anda ja vastupidi.

Seminaril on ka kogemuste jagamise paneel, millest võtavad osa rahvusvahelised ettevõtjad nii Eestist kui Norrast:

Rainer Sternfeld, Planet_OSi juht ja asutaja
Nils Stray, Bestra AS juht ja asutaja
Jens Christian Hernes, Protex ASi juhatuse esimees
Christian Testman, ICD Industries AS juht ja asutaja

Lisaks kogemustele tulevad rahastustest ja muudest erinevatest võimalustest rääkima Torfinn Losvik, NECCi (Norra Eesti Kaubanduskoda) juhatuse esimees; Tiina Link, Innovation Norway (ex Norra Majandusnõukogu) Balti riikide piirkonna juhataja; Margit Ihlebakke, EASi ekspordinõunik Norras ning Rando Pärna, SeedForum Eesti juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles