Invalda näpsas LHV eest seitsme miljoni euroga Finasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finasta peamaja Vilniuses.
Finasta peamaja Vilniuses. Foto: SCANPIX

Leedu üks suuremaid varahaldus- ja investeerimisfirmasid Invalda LT ostab koos partneritega Finasta panga ja selle tütarfirmad umbes seitsme miljoni euroga, lõplik hind selgub tehingu sõlmimisel. Samuti Finastat osta soovinud LHV peab jätkama olemasoleva kontori ja kilendivõrguga.

Invalda LT teatas täna, et oli eile allkirjastanud Snorase pankrotihalduriga Finasta grupi ostmise kokkuleppe. Invalda LT ostab 78,28 protsenti osalust Finasta pangas ja Finasta maaklerifirmas ning sada protsenti Finasta Asset Management Lithuania ja Finasta Asset Management Latvia aktsiatest, makstes viimaste eest 6,1 miljonit eurot.

Lõplik tehing sõlmitakse siis, kui Leedu konkurentsiamet ning Läti finants- ja kapitalituru komisjon on selle heaks kiitnud.

Invalda LT ostab panga ja maaklerifirma koos Audrius Ziugzda ja teiste partneritega.

Leedu ja Läti varahaldusfirmade omandamisega saab Invalda juurde umbes 100 000 klienti ja 170 miljonit eurot hallatavat vara.

LHV Grupp, mis samuti soovis Finastat osta, kuid ei saanud pankrotihalduriga kokkuleppele, jätkab edaspidi Leedus tegevust panga kohaliku kontori ja Mokilizingase kaudu.

«Finasta ostmine oli meie jaoks üks võimalus, kuidas Leedus oma äritegevust laiendada ja edasi arendada. Olime Finasta ostmise osas avatud ja pidasime aktiivselt läbirääkimisi, kuid seekord Finasta ostmise plaan meie jaoks ei realiseerunud ning otsus tehti Invalda kasuks,» rääkis LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu BNSile.

«Praegu jätkame oma tegevustega Leedus ja arendame neid edasi. LHV Panga Leedu kontori kaudu pakume investeerimisteenuseid ja veidi enam kui aasta tagasi Leedus omandatud Mokilizingase kaudu järelmaksuteenust. Hea on tõdeda, et Mokilizingase tulemused on ületanud meie ootusi ja me oleme kasvanud sisuliselt teiseks järelmaksu pakkujaks Leedu turul,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles