Narva värvitehas alustab tootmist aasta lõpus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva tööstuspargi linnulennuvaade.
Narva tööstuspargi linnulennuvaade. Foto: SA Ida- Virumaa Tööstusalade Arendus

Narva tööstuspargis valmis tänavu aasta kevadel nurgakivi saanud värvitehase ehitus, tootmine peaks algama juba selle aasta lõpus.

«Tehas on valmis nii de iure kui de facto, Narva administratsioon andis meile eksplutatsiooniloa,» ütles BNSile Vene kapitalil põhineva Emlak Eesti OÜ juhatuse esimees Juri Gudin. «Tootmine algab detsembri lõpus. Praegu käib tootmisliinide seadmestamine.»

Gudini sõnul on osa töötajaid juba palgatud, osa töökohti veel vakantsed. Kui tehas hakkab järgmisel aastal täisvõimsusel tööle, saab seal tööd 45 inimest. «Kõik töötajad on Narva ja Ida-Virumaa elanikud,» ütles Gudin.

Emlak Eesti esimese järgu maksumuseks, mis sisaldab nii tehase hoonet kui ka viit tootmisliini, kujunes kolm miljonit eurot. Teise etapi jaoks veel kümne liini soetamine läheb maksma miljon eurot.

«Astmeline käivitus on seotud sellega, et kõrvuti tehnoloogiate ja tootmisliinide seadmestamisega tuleb koolitada personali. Niipea kui personal saavutab vajaliku kvalifikatsioonimiinimumi, milleks kulub meie arvestuste kohaselt umbes neli kuud, hakkame installeerima järgmist liini,» selgitas Gudin.

Tema sõnul pidas ettevõte nädal tagasi Hispaanias läbirääkimisi seadmeid valmistava tehasega, arutusel oli sisseseade teine partii.

«Arvan, et 2015. aasta suvi on see tähtaeg, mil tehas on sajaprotsendiliselt sisse seatud,» lisas Gudin.

Esialgu hakkab suurem osa toodangust minema idaturule - Venemaale, Valgevenesse, Ukrainasse, Kasahstani, ent tulevikus on kavas hõlmata kogu Euroopa Liidu turg.

Gudini sõnul on ettevõtte peamisteks klientideks raudteetehnikat ja metallkonstruktsioone tootvad firmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles