Esimesel töövestlusel tuleks palgast rääkida ettevaatlikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgaküsimus on alati keeruline
Palgaküsimus on alati keeruline Foto: SCANPIX

Üldiselt arvatakse, et on halb mõte kohe esimesel intervjuul palgast rääkida, ometi võib intervjueerija sellest juttu teha.

Sinu peamine eesmärk on rääkida oma kogemustest, oskustest ja sellest, kui väärtuslik sa ettevõtte jaoks oleksid ning jutt rahast ei tohiks sind teelt kõrvale juhtida, vahendab Busines Insider.

Kui töövestlusel aga palgasoov jutuks tuleb, on kõige kavalam küsimus ettevõttele tagasi suunata. Näiteks võib vastata, et soovid palgateemat käsitleda siis, kui ettevõte on jõudnud sinu kandidatuuri lähemalt kaaluda.

«Otsin parimat pakkumist, mis vastaks minu töökogemusele ja haridusele. Millisesse vahemikku see Teie hinnangul jääda võiks?» on ka viisakas ja ei ütle samas mitte midagi.

Intervjueerija võib rahast juttu teha ka küsides sinu praeguse palga kohta. See on konksuga küsimus, kuna on väga vähetõenäoline, et uus ettevõte oleks nõus oluliselt rohkem maksma.

Siinkohal saab ennast ilusti välja keerutada vastates: «Mulle väga meeldib mu töökoht ja ettevõte, aga paraku olen ma alamakstud. Ma võtan vastu tööpakkumise, mis vastab minu kvalifikatsioonile ning pakub ka vastavat tasu.»

Parimad tööandjad ei keskendu kohe alguses palgale ning sama kehtib ka kandidaatide kohta.

Kui oled aga juba veendunud, et tööandja on sinust väga huvitatud võid ka uurida, millist palgavahemikku antud töökoha puhul silmas peeti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles