Eestis loodi krüptoraha liit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin
Bitcoin Foto: PAWEL KOPCZYNSKI/REUTERS

Täna asutati Eesi Krüptoraha Liit, mille põhieesmärgiks on krüptorahanduse valdkonna arendamine Eestis, osalemine õigusloomes, krüptorahatehnoloogiate leviku toetamine, krüptorahanduse teadlikkuse ja kompetentsi tõstmine Eestis. Samuti koostöö avalik-õiguslike kui ka eraõiguslike juriidiliste ja füüsiliste isikutega nii Eestis kui ka välismaal.

«Ka pealtnäha lihtne küsimus «mis on bitcoin?» on vastuoluline – on see raha, kaup, väärtpaber, tarkvara või miski muu? See ja paljud teised küsimused vajavad vastuseid ning Eesti Krüptoraha Liidu üheks selgeks eesmärgiks on aidata kaasa krüptorahade maksu- ja õiguskeskkonna kujundamisele ning osaleda sellekohases õigusloomes,» sõnas Eesti Krüptoraha Liidu juhatuse liige ja advokaadibüroo GLIMSTEDT partner Priit Lätt.

«Bitcoini kasutajate arv täna on 6,6 miljoni, kuid iga kvartaliga lisandub umbes miljon kasutajat, mis tähendab, et krüptorahast ei saa enam mööda vaadata. See on sama, kui me oleksime 1995. aastal ignoreerinud interneti levikut – siis oli internetikasutajaid 44 miljonit, kuid tänaseks on see arv 3 miljardit,» lisas Eesti Krüptoraha Liidu juhatuse liige ja OÜ Kontaktikeskus juhataja Erki Koldits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles