Suur ehituskontsern lõpetab Eestis teistele ehitamise

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NCC Pärnaõue elumajarajoon.
NCC Pärnaõue elumajarajoon. Foto: NCC Tähekodu

Skandinaavia ehituskontsern NCC lõpetab Eesti vabal ehitusturul tegutsemise ning keskendub elamukinnisvara arendamisele ja oma arenduste ehitamisele.

NCC-l on praegu Eestis kaks tütarettevõtet, NCC Ehitus, mis allub NCC Soome harule NCC Rakennus ja NCC Elamuarendus, mis allub otse Stockholmis baseeruvale emaettevõttele. Lisaks veel iga arenduse tarvis loodud OÜd, mille omanik on NCC finantseerimisega tegelev haru SIAB Investment AB.

NCC Rakennuse tegevjuhi Harri Savolaineni sõnul hakkab kogu kontserni tegevus Eestis tulevikus alluma Stockholmile. «Keskendume tulevikus korterite ehitamisele,» rääkis Savolainen. «Ehitustegevus ei lõpe, aga ehitame ainult oma arendusi. Ise ehitame ja ise müüme kortereid.»

Muudatusega seoses lõpetab tegevuse NCC Ehitus.

NCC strateegia muutumine Eestis ei tähenda Savolaineni sõnul sugugi, et NCC operatsioonid Eestis kokku kuivavad, pigem vastupidi. «Meil on kavas tegevust laiendada, aga täpsemalt on sellest veel vara rääkida,» ütles ta. «Ootame, kuni turud elavnevad.»

NCC on ehitanud elamuarendusi seni peamiselt Tallinnas ja Harjumaal, kasutades kaubamärki NCC Tähekodu. Valminud on Tammeõue arendus Viimsis ning Vana-Kuuli, Rabaküla ja Pärnaõue arendused Tallinna magalarajoonides. Möödunud aastal müüs ettevõte 92 korterit, tänavune plaan on müüa üle saja korteri.

NCC on teine Skandinaavia ehitaja, kes Eesti ehitusturult viimasel ajal lahkunud on. 2013 teatas oma tegevuse lõpetamisest Skanska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles