LHV pensioneist: investeering aktsiatesse on teerulli eest sentide korjamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionifonide fondijuht Andres Viisemann.
LHV pensionifonide fondijuht Andres Viisemann. Foto: Peeter Langovits

Raha on mõistlikum deposiidis hoida kui aktsiatesse investeerida, sõnas LHV pensionifondide fondijuht Andres Viisemann panga pensionifondide tagasihoidlikku tulemust kommenteerides.

«Ma investeerin klientide poolt minu hoolde usaldatud raha täie vastutustundega. Ma arvan, et käesoleval ajal on raha deposiidis hoidmine mõistlikum valik kui aktsiatesse investeerimine,» sõnas Viisemann lisades, et maailma suurimate riikide makromajandusnäitajad ning geopoliitilised riskid kutsuvad ettevaatlikkusele. 

Ta ütles, et ei tea ühtegi suuremat riiki maailmas, mille majanduskasvu ootusi ei oleks sel aastal allapoole korrigeeritud, vaatamata keskpankade poolt täiendavalt ringlusse paisatud tohutule rahamassile.

«Käesoleval ajal aktsiaturule investeerida on nagu teerulli eest sente korjata. Teatud hetkest alates on rahatrükkimisest rohkem kahju kui kasu,» ütles Viisemann.

Ta ütles, et strateegiamuudatusi kommenteerides, et LHV pensionifondid on pidevalt suurendanud investeeringuid Balti riikide kinnisvaraturule, mis pakub aktsiatest paremat riskitootluse profiili.

«Samuti uurin võimalusi investeerida metsa ja metsamaasse,»  ütles pensionifondide fondijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles