PZU viis lõpule RSA Kindlustuse ostutehingu

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PZU peakorter Varssavis.
PZU peakorter Varssavis. Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Poola kindlustusselts PZU SA teatas RSA Kindlustuse (ärinimega Codan Forsikring A/S Eesti filiaal) äritegevuse ja kindlustusportfelli omandamise lõpuleviimisest. Sellega jõustus täielikult leping, millega PZU omandas Briti ettevõtte RSA Group vara Balti riikides ja Poolas.

Senine RSA Kindlustuse tippjuhtkond jätkab ametis. Ettevõte tegevus jätkub UAB DK PZU Lietuva Eesti filiaali (PZU Kindlustus) nime ja PZU kaubamärgi all.

PZU Kindlustuse juhataja Kaido Kepp ütles, et tehing mõjub soodsalt kindlustusettevõtte igapäevategevusele ning senistel ja uutel klientidel on palju võita.

«Klientide ja partnerite vaatevinklist jätkub tegevus endisel moel: nii olemasolevate kui ka uute klientide ja koostööpartnerite rahulolu on esmatähtis ning meie eesmärk on pakkuda klientidele kõrgetasemelist teenust ja suurendada turuosa,» ütles Kepp.

RSA Groupi vara ostu-müügitehingu suurus oli 360 miljonit eurot ning lisaks Eesti üksusele hõlmas see ka Leedu kindlustusettevõtet Lietuvos Draudimas, Läti kindlustusettevõtet AAS Balta ja Poola kindlustusettevõtet Link4 Towarzystwo Ubezpieczen Spolka Akcyjna.

Poolas baseeruv PZU on üks Kesk- ja Ida-Euroopa juhtivaid kindlustusettevõtteid. Poolas kuulub PZU-le varakindlustusturust 32,4 protsenti ja elukindlustusturust 42,7 protsenti; Kesk- ja Ida-Euroopas on turuosa 13 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles