Galerii: esimene tööpäev vastavatud World Trade Centeris

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rohkem kui 13 aastat pärast terrorirünnakut, milles hävisid kaksiktornid, New Yorki sümbolid, saabusid esimesed töötajad sel esmaspäeval äsjavalminud büroohoonesse, mis on ehitatud täitma kaksiktornidest tühjaks jäänud kohta.

One World Trade Center asub vaid paari sammu kaugusel sealt, kus kuni 11. septembrini 2001 kerkis kaksiktornide põhjatorn, kirjutab The New York Times.

Sel esmaspäeval avas 104-korruseline büroohoone oma uksed ja sisse asus kolima esimene üürnik - ajakirjakirjastaja Condé Nast. Ajakirju Vogue, Vanity Fair, The New Yorker jt välja andva kirjastaja kontor asus juba alates 1999. aastast Times Square’il, kuid 3. novembril alustasid esimesed 175 kirjastaja töötajat oma tööpäeva juba One World Trade Centeris.

One World Trade Centeri ehitus algas 2006. aastal. Büroohoones on ka kaksiktornidele ja 11. septembri rünnakus hukkunutele pühendatud muuseum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles