Hillar Teder sadama sponsorlushääletusest: Seli andis oma südamehääle

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Teder Harju maakohtus
Hillar Teder Harju maakohtus Foto: Tairo Lutter

Tallinna Sadama nõukogu liige, suurärimees Hillar Teder kinnitas täna Harju maakohtus Neinar Seli protsessil tunnistajapingis, et Seli andis sadama nõukogu esimehena ja ühtlasi Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendina sportlaste sponsorlusprojektile poolthääle.

Teder rääkis kohtus, et sadama nõukogu mullusel 31. oktoobri koosolekul jagunesid hääled sponsorlusprojekti hääletusel neli poolt ja kolm vastu. Nelja poolthääle seas on Tederi kinnitusel ka Seli hääl, kuigi viimane kätt koosolekul ei tõstnud. Vaidlus käibki praegu selle üle, kas Seli hääletas toonasel koosolekul või mitte. «Siin andis ta oma südamehääle,» ütles Teder kohtu ees.

Teder ise hääletas toonasel koosolekul sponsorprojekti vastu. Enda sõnul pooldab ta küll seda, et Tallinna Sadam sporti toetab, ent kuna toetustaotlusi oli laekunud erinevatelt alaliitudelt, eelistanuks ta, et iga taotlust oleks hääletatud eraldi. Seda aga ei tehtud ning EOK taotlused läksid hääletamisele ühe paketina.

Täna peaks oma ütlused andma ka Neinar Seli ise.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja riigiprokuratuur alustasid mullu novembris kriminaalmenetlust, et uurida, mis asjaoludel tegi Tallinna Sadama nõukogu otsuse annetada Eesti Olümpiakomiteele veerand miljonit eurot.

Ajend oli asjaolu, et korraga kahel toolil istuv ehk Tallinna Sadama nõukogu juhtiv ja olümpiakomitee presidendi ametit pidav Seli hääletas oktoobris Tallinna Sadama nõukogu koosolekul enda juhitud EOK-le 250 000 euro eraldamise poolt, kuigi saanuks end taandada ja vältida korruptsioonivastase seadusega vastuollu minekut.

Kui Seli süüdi mõistetakse, võib teda oodata rahaline karistus 30–500 päevamäära ulatuses või kuni üheaastane vangistus.

13. oktoobril alanud protsessil Seli end süüdi ei tunnistanud, kinnitades, et süüdistus korruptsioonivastase seadusega vastuolus oleva otsuse tegemises on talle sisult arusaamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles