Riigikontroll: omavalitsuste tulude kasv on keskvalitsuse omast väiksem

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium.
Rahandusministeerium. Foto: Peeter Langovits

Rahandusministeeriumi prognoosi kohaselt jääb omavalitsuste tulude kasv lähiaastatel riigieelarve tulude kasvule alla, kirjutab riigikontroll oma värskes raportis.

Omavalitsuste sissetulekud suurenevad ajavahemikul 2014–2018 prognoosi järgi keskmiselt 4 protsendi võrra aastas ehk 1,5 miljardilt 1,73 miljardi euroni.

Aastateks 2015–2018 prognoosib rahandusministeerium riigieelarve tulude iga-aastaseks kasvuks keskmiselt umbes viis protsenti.  Aastal 2018 peaks rahandusministeeriumi hinnangu kohaselt laekuma riigikassasse 9,8 miljardit eurot ehk pea veerandi võrra rohkem kui 2014. aastal.

Suurima osa omavalitsuste tuludest ehk veidi enam kui poole kogutuludest moodustab tulumaks, mis kasvab 2014. aasta 779 miljonilt eurolt 982 miljoni euroni prognoosiperioodi lõpuks. Tasandusfondi suurust omavalitsustele riik prognoosi kohaselt suurendada ei kavatse, see jääb hetkeseisuga kogu perioodiks tasemele 75–76 miljonit eurot. Muud saadud toetused ja omatulud kasvavad tagasihoidlikult, umbes 10 miljonit eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles