Nõustaja: pikalt ei soovita kellelgi mitmel kohal rabada

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mullu töötas 25 000 eestimaalast mitme koha peal, karjäärinõustaja sõnul ei soovitaks ta sellist saatust pikemaks ajaks mitte kellelegi.

Töötukassa nõustamisteenuste juht Lana Randaru tõi mitmel kohal töötamise juures välja kolm probleemkohta: ajajaotus ehk kuidas leida kõikideks töödeks-tegemisteks piisavalt aega, jõuvarude õige hindamine ning professionaalsuse hoidmine.

«Siin tuleb rõhutada et inimene ise ära ei väsiks ja see professionaalsuse pool ei kannataks. Võib juhtuda, et lõpuks ei jõua ühtegi asja õigesti teha. Eks ütle ju vanasõnagi, et üheksa ametit ja kümnes on nälg,» tõi Randaru välja mitmel kohal töötamise pahupoole.

Samas võib mitu ametit mingis olukorras ka kasuks tulla. Positiivseks kogemuseks võib see osutuda näiteks siis, kui inimene suudab ühitada oma töö ja hobid või kui noor püüab leida endale meeldivat tegevusala.

Üldiselt Randaru mitme kohaga töötamist siiski kõige paremaks variandiks ei pidanud. Noor võib õige elukutse leida ka vabatahtlikuna erinevatel elualadel kätt proovides või siis hobidega tegeledes.

Täiskasvanu võiks aga ikkagi otsida endale ühe sellise töökoha, mis võimaldaks toime tulla, ja siis sinna juurde hobitegevuse. «See hoiaks ka inimese psüühilist energiat ülal,» ütles Randaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles