Krediidipank teenis väiksema kasumi kui mullu

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipank.
Krediidipank. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Krediidipank teenis tänavu üheksa kuuga 477 000 eurot kasumit, mis on 100 000 euro võrra vähem kui mullu samal perioodil. Panga teatel kahanes kasum uutesse toodetesse investeerimise tõttu, aga ka pangagrupist sõltumatute asjaolude tõttu.

«Kasumi kahanemine on tingitud pangagrupist sõltumatutest asjaoludest, aga samuti sellest, et aasta alguses investeeris Krediidipank uude tootesse Sihtlaen. Kliendid on selle toote hästi vastu võtnud ja see toodab pangale juba praegu kasumit,» teatas pank.

Panga teatel paranesid põhinäitajad kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga märkimisväärselt. Pangagrupi laenuportfell suurenes ligi 161 miljoni euroni, mis on mullusest võrreldavast näitajast 17 protsenti suurem. Kasvasid ka era- ja äriklientide laenuportfellid.

Samuti kasvas mullusega võrreldes eraisikute tähtajaliste hoiuste maht. Kui mullu oli see ligi 99 miljonit eurot, siis tänavu juba üle 123 miljoni euro, seega tõus 24 protsenti. Hoiuste kogumaht vähenes aastaga ligi kümne miljoni euro võrra, seda eelkõige äriklientide nõudmiseni hoiuste arvelt.

Äriklientide nõudmiseni hoiuste vähenemine mõjutas suuresti ka pangagrupi bilansimahtu, mis septembri lõpuks oli üle 248 miljoni euro. Aastaga kahanes bilansimaht ligi 11 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles