Olympic sai 12,3 miljonit kahjumit

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino.
Kasiino. Foto: Ants Liigus / Pänu Postimees.

Olympic Entertainment Group sai II kvartalis ärikahjumit 10,5 miljonit krooni, ettevõtte puhaskahjum jätkuvatest tegevusvaldkondadest ulatus enne tulumaksu mahaarvamist 12,3 miljonini.

Äritulud langesid eelmise aasta sama ajaga võrreldes 4 protsenti 416,1 miljonile kroonile, teatas Olympic Entertainment Group börsile.

II kvartali finantstulemused paranesid ettevõtte sõnul nii I kvartali kui eelmise aasta II kvartaliga võrreldes kõikidel tegevusturgudel, välja arvatud Rumeenia, kus ärikahjum kasvas hasartmänguturu madalseisu ning suurvõitude väljamaksete mõjul 6 korda 20 miljoni kroonini. Lisaks Läti ja Slovakkia segmendile jõudsid II kvartalis ärikasumisse ka Eesti ja Leedu segment. Valgevene ja Poola segment püsisid kahjumis.

Eesti segmendi kontsernivälised äritulud moodustasid I poolaastal 201,2 miljonit krooni, sealhulgas hasartmängutulud internetikasiinost 9,7 miljonit krooni. Juunis lansseeris Eesti esimene netikasiino ja pokkerituba Olympic-Online mobiilirakendused, mis võimaldavad mitmeid kasiinomänge mängida otse iPhone'is ning teistes nutitelefonides.

Hasartmänguturg langes Eestis mulluse I poolaastaga võrreldes Olypmpicu andmetel 6 protsenti. Olympic Casino Eesti AS turuosa siinsel hasartmänguturul oli juuni lõpus 52 protsenti, kasvades aastaga 5 protsendipunkti võrra. Ärikahjumit sai Eesti segment I poolaastal 66,1 miljonit.

Slovakkia segment on tänavu näidanud suurimat tulude kasvu ehk 23 protsenti võrreldes mulluse I poolaastaga. Juunis alustati uue ehk kolmanda kasiino projektiga Slovakkias, mille planeeritud avamise aeg jääb IV kvartalisse.

Kontserni kasiinode arv ulatus juuni lõpus 64ni, vähenedes aastaga 22 võrra. Enim kasiinosid on Lätis. II kvartalis otsustas kontsern sulgeda 3 kasiinot - 1 Eestis ja 2 Poolas.

Kontserni töötas juuni lõpus 2166 inimest, mis on viiendiku võrra vähem kui aasta varem. Viiendiku võrra vähenes ka töötasude summa, ulatudes koos sotsiaalmaksudega 229,8 miljonini. Enim töötajaid ehk 514 oli Leedus. Eestis töötas 453 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles