Väinamere Liinid vaidlustas Tallinna Sadama pakkumuse edukaks tunnistamise

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Hiiumaa.
Parvlaev Hiiumaa. Foto: Mihkel Maripuu

Praegune Saare- ja Hiiumaa parvlaevaliinide operaator Väinamere Liinid vaidlustas riigihangete vaidlustuskomisjonis Tallinna Sadama pakkumuse parimaks tunnistamise läbirääkimistega hankel.

«Väinamere Liinid on vaidlustanud Tallinna Sadama tütarfirmade pakkumuse vastavaks ja edukaks tunnistamise,» öeldi Postimehele vaidlustuskomisjonist. «Komisjoni istungi aega pole veel määratud, praegu tegeleme dokumentide kogumisega.»

See on juba kolmas avaldus, mille praegune operaator on komisjonile esitanud. Väinamere Liinid on varem vaidlustuskomisjonis vaidlustanud enda pakkumuse diskvalifitseerimise esimese, avalikul parvlaevaliinidele uue vedaja leidmise riigihankel, ning ka Tallinna Sadama tütarfirmade kvalifitseerimise teisele, läbirääkimistega hankele.

Esimeses vaidlustuses komisjon Väinamere Liinide avaldust ei rahuldanud. Teises vaidlustuses on komisjoni otsust oodata homme.

«Selleks, et sellised vaidlustused on, kuni kohtuni välja, oleme valmis,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo täna valitsuse pressikonverentsil.

Palo sõnul saab ministeerium lepingu uue vedajaga sõlmida mitte enne kui viimasest vaidlustuskomisjoni otsusest on möödas kaks nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles