Eesti viinad jõudsid maailma ühe suurima poeketi lettidele

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Y2K viin.
Y2K viin. Foto: Elmo Riig

Alates oktoobrist võib ühe maailma suurimate hüpermarketiketi poodidest Carrefour ja El Corte Ingles leida ka Eesti viinasid.

Alcor Distillery turundusjuhi Erki Muhu hinnangul saavutati ühe maailma ja Euroopa suurimate kaubanduskettidega koostöökokkulepe pärast põhjalikke läbirääkimisi.

Pikaajaline koostööleping sõlmiti Carrefour ja El Corte Inglesi kauplustega, mis võimaldab nüüdsest ka Lõuna-Euroopa klientidele pakkuda Eestis toodetud alkoholi.

Esimesena jõuavad Lõuna-Euroopa, sh Hispaania joogilettidele Y2K ja Saaga Vodka.

Lisaks Hispaaniale ekspordib Alcor Distillery kanget alkoholi Suurbritanniasse, Araabia Ühendemiraatidesse, Norra Kuningriiki, Venemaale, Prantsusmaale ja Saksamaale.

Muhu sõnul võiksid Eesti kvaliteetviinad lähiaastal jõuda lisaks senistele turgudele veel Aasiasse, mitmesse Aafrika riiki ning Lõuna-Ameerikasse.

Carrefour on maailma üks suurim ja hinnatuim hüpermarketikett, millel on ligikaudu 1500 hüpermarketit üle maailma, sh Euroopas, Argentiinas, Brasiilias, Hiinas, Araabia Ühendemiraatides, Saudi Araabias, Põhja Aafrikas ja paljudes teistes riikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles