Tallinna Sadam teenis üheksa kuuga 34 miljonit kasumit

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadam.
Tallinna Sadam. Foto: Peeter Langovits

AS Tallinna Sadam teenis auditeerimata andmetel üheksa kuuga 88 miljoni euro suuruse käibe juures 34,2 miljonit eurot puhaskasumit, teatas riigiettevõte.

Mulluse sama perioodiga võrreldes suurenes käive kümme ning kasum 26 protsenti.

Üheksa kuu näitajad olid läbi aegade parimad nii finantstulemuste kui ka reisijate arvu osas.

Tallinna Sadama tegevuskulu kasvasid kolme kvartaliga 2,2 protsenti 41,4 miljoni euroni võrreldes mullu sama ajavahemikuga.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna selgitusel panustasid tegevustulude ja kasumi kasvu nii tulud traditsioonilisest sadamategevusest kui ka jäämurdja Botnica edukast rakendamisest offshore-töödel suvisel navigeerimisperioodil.

Tallinna Sadama sadamates käideldava kauba maht aasta varasemaga võrreldes oluliselt ei muutunud, kasvades ühe protsendi võrra 21,5 miljoni tonnini. Reisijate arv kasvas viis protsenti rekordilise 7,5 miljoni inimeseni, kasvu vedas suurima ehk Tallinn-Helsingi liini jätkuv kasv. Kruiisireisijate arv aga ootuspäraselt veidi vähenes ning oli kokku 0,49 miljonit.

Üheksa kuu perioodil kandis Tallinna Sadam riigieelarvesse üle rekordilises mahus dividende: 42 miljonit eurot. Dividendimaksele lisandus tulumaksukulu summas 11,1 miljonit eurot.

Tänavu mais avas Tallinna Sadam Vanasadamas uue, 9,3 miljonit eurot maksma läinud kruiisikai, mis võimaldab Tallinnas vastu võtta kuni 340 meetri pikkuseid ja 42 meetri laiuseid ning kuni üheksameetrise süvisega kruiisilaevu. Muuga sadama konteinerterminali laienduse infrastruktuuril lõpetas operaator terminaliseadmete paigalduse; terminal alustas konteinerkauba käitlemist teisel poolaastal.

Üheksa kuuga külastasid Tallinna Sadama sadamaid kaubalaevad 1511 ja reisilaevad 3738 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles