Sügis on parim aeg tööle kandideerimiseks

, Uus Maa Kinnisvarabüroo personalijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alati võib õppida uue ameti
Alati võib õppida uue ameti Foto: Toomas Huik

 Peredes ei ole ainult lapsed need, kes suve möödumisel uuele kooliaastale keskenduvad, vaid ka täiskasvanute jaoks on hea aeg uutele väljakutsetele mõelda. Niimoodi on kogu perekond ühtäkki justkui uue elu lävepakul, kirjutab Uus Maa Kinnisvarabüroo personalijuht Mari Moora. 

Sügis on just kui kõige algus – algab uus hooaeg. Koostatakse eelarveid ja finantsplaane järgmiseks aastaks. See on aeg, mil võivad ette tulla muudatused ettevõtete struktuuris. Samuti toimuvad sügiseti arenguvestlused ning sellest tulenevalt võivad aset leida ümberpaiknemised ametikohtadel. Võidakse vastu võtta otsus ettevõttest lahkuda ja uusi väljakutseid otsima minna või toimub liikumine ettevõtte sees. Vabanenud töökohad on aga vaja täita.

Näita üles tahet

Uuele töökohale kandideerimisel ei piisa ainult kuulutusele vastamisest – CV ja kaaskirja saatmisest. Tööandja soovib näha, et tema juurde tahetakse tulla, sest nii nagu inimesed ise avastavad end mõtisklemas uute väljakutsete üle, siis samamoodi on mõtisklemas ka ettevõtted. Vabu töökohti on Eestis tuhandeid, kuid et endale sobivat leida, ei piisa ainult oskustest, vaid oluline on ka see, et tööandja näeks kandidaadi enda soovi ja innukust.

Tööotsija initsiatiivikus tähendab muu hulgas ka seda, et kandideerida võib konkursiväliselt. Alati ei pea ootama, et töökuulutusi vahendavate portaalide kaudu leitakse vabanevad kohad.

Kandidaat võib ise otse tööandjaga ühendust võtta. Näiteks võib minna kontorisse kohale ning jätta oma CV ja motivatsioonikirja koos sooviavaldusega tööle asuda. Sama võib teha ka posti teel, kirjutades saaja kontakti ümbrikule. Käsitsi kirjutatud kiri on vaieldamatult efektiivsem kui e-kiri, sest ümbrik jõuab kindlasti adressaadi lauale ja seda ei viska keegi enne avamist minema.

Alati on olemas oht, et iseenda algatatud kandidatuur ei vii soovitud eesmärgini, ent see on risk, mille iga töölekandideerija endale niikuinii võtab. Sellisest kogemusest kasvab aga inimese enesekindlus, pealehakkamine ning ettevõtlikkus – omadused, mis kaasaegses ettevõttes hinnatud on.

Õpi midagi uut

Praegusel ajal on väga tähtsal kohal oskus ümber õppida ning end pidevalt täiendada. Elukestev õpe on see, millega uut tööd otsiv inimene kindlasti kaasa peaks minema, sest on täiesti tavaline, et inimesed omandavad elu jooksul uusi ameteid ja sammuvad mitmel erineval karjäärirajal.

Uueks alguseks ei ole kunagi liiga hilja. Kuigi on levinud arvamus, et tundmatust uksest sisse astumine ei ole lihtne ning selle lahtimuukimine võib tunduda isegi võimatu, siis tegelikkuses võib see olla hoopis lihtsam kui arvatakse. Tahtma peab!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles