Läti ei taha FlyLALi kreeditoridele vara anda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirBalticu Boeing 757-256 Riia lennujaamas. Euroopa kohtu otsusega peavad nii Airbaltic kui ka Riia lennujaam pankrotistunud FlyLALi kreeditoridele oma vara loovutama.
AirBalticu Boeing 757-256 Riia lennujaamas. Euroopa kohtu otsusega peavad nii Airbaltic kui ka Riia lennujaam pankrotistunud FlyLALi kreeditoridele oma vara loovutama. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Läti valitsus ei ole rahul, et Euroopa kohus toetas Leedu kohtu otsust Riia lennujaama ja AirBalticu varade konfiskeerimist 58 miljoni euro ulatuses pankrotistunud lennufirma FlyLAL-Lithuanian Airlinesi kreeditoride kasuks ning otsib abi Euroopa Komisjonilt, ütles Läti peaminister Laimdota Straujuma telekanalile LNT.

Straujuma sõnul ei ole Läti lennujaama ja lennufirma varade konfiskeerimine adekvaatne samm ning Läti püüab teha kõik selle vältimiseks. Läti peaminister on arutanud seda Leedu peaministri ja kahe riigi transpordiministriga.

Suures mahus vara konfiskeerimine on täiesti vastuvõetamatu ajal, kui Läti valmistub saama Euroopa Liidu eesistujariigiks ning Riia lennujaam hakkab võõrustama rohkeid väliskülalisi, rõhutas Läti peaminister.

«Valitsus ei saa muidugi kohtu otsust muuta, kuid me pöördume abi saamiseks Euroopa Komisjoni konkurentsi peadirektoraadi poole. Läti juristid koostavad komisjonile esitatava info lähipäevil,» ütles ta.

FlyLAL läks pankrotti juba 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles