Mida Goldman Sachs töövestlusel näha tahab?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goldman Sachs teenis Kreeka «abistamisega» sadu miljoneid, lükates riigi sügavamale võlasohu.
Goldman Sachs teenis Kreeka «abistamisega» sadu miljoneid, lükates riigi sügavamale võlasohu. Foto: SCANPIX

Investeerimispank Goldman Sachs annab nõu, kuidas töövestluseks Wall Streetil paremini valmis olla. 

Vestluse käigus püütakse selgitada, kas sul on vajalikud oskused ja kogemused, et tööga toime tulla, kas sa oled piisavalt motiveeritud, kas ettevõtte kultuur sobib sulle ja kas see on koht, mis sul silmad särama paneks, vahendab Business Insider investeerimispanga mõtteid.

1. Esimene asi, mida intervjuuks valmistudes teha, on enda jaoks läbi mõelda, miks sa seda tööd tahad.

Goldman Sachs soovitab, et küsiksid endalt need neli küsimust.

Millised varasemad kogemused ja oskused muudavad sind selle töö jaoks sobivaks?

Mis on sinu nõrkused ja tugevused?

Kas sa oled piisavalt pühendunud?

Kuidas sa tead, et seda töökohta tahad?

2. Järgmiseks on vaja õppida oma lugu jutustama nii, et see avaldaks intervjueerijale muljet. Selle jaoks pead sa aga ennast väga hästi tundma õppima. Töövestluseks valmistumine tähendab, et pead oma CVd väga hästi tundma, teadma oma peamisi müügiargumente ja harjutama neid vestluses välja tooma.

Kõige eredamalt tuleks välja tuua kogemused, mis näitavad sinu juhioskusi ja sobivust meeskonnatööks, samuti akadeemilisi ja erialaseid saavutusi.

3. Vaata terase pilguga üle, millesse sa ennast mässid. Goldman Sachsi kogemuste kohaselt on üks suurimaid vigu see, kui kandidaadil ei ole töövestluse ajaks selge, millisele ametikohale ta täpselt püüdleb.

Sa ei pea teadma küll iga pisemat detaili, aga sa pead näitama, et oled informeeritud ja huvitatud. Kindlasti tuleks tutvuda ettevõtte kodulehega ning olla kursis oma valdkonna uudistega.

4. Jäta hea esmamulje. Saabu vestlusele veidi varem. Endale tuleks jätta 20-30 minutit töövestluse lihvimiseks.

5. Jäta meelde inimeste nimed, kellega sa kohtud.

6. Tunne oma CVd läbi ja lõhki ning ole valmis rääkima oma varasematest kogemustest. Töövestlustel hinnatakse sinu minevikusaavutusi, et teha kindlaks, milleks sa tulevikus võimeline oled. Näiteks pead sa kirjeldama olukorda, kus sa olid juhipositsioonil või töötasid meeskonnas. Goldman Sachs soovitab näited enne valmis mõelda ja kindlaid oskusi rõhutada.

7. Ole valmis mõnda ülesannet lahendama. Näiteks võib ettevõtte panna sind vastama küsimusele, kui palju kanalisatsioonikaeve on Manhattanil. Keegi ei eelda, et sa vastust tead, aga sa pead olema suuteline mõtlema, kuidas vastuseni jõuda. See on üks vahendeid töötaja loovuse ja ülesannete lahendamisoskuse hindamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles