Toormehinnad viie aasta odavaimad

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arabica kohvi oad.
Arabica kohvi oad. Foto: SCANPIX

Toorainete hinnad on kukkunud viie aasta madalaimale tasemele. Languse eesotsas on Brasiilias toodetavate põllumajandustoodete hinnad, sest kardetakse sealse valuuta nõrgenemine hoogustab eksporti.

Bloombergi tooraineindeks langes täna madalaimale tasemele alates 2009. aasta juulist. Suhkru hind kukkus 2,9 protsenti, arabica kohvi hind 1,4 protsenti. Mõlema saaduse suurimad tootjad on Brasiilia.

Brasiilia presidendi Dilma Rousseffi taasvalimine kukutas reaali kurssi 3,2 protsenti. Kursilangus on suurim alates 2011. aastast.

«Oleme tagasi 2009. aastast, mil maailm seisis silmitsi majanduskriisis ja nõudluse dramaatilise langusega,» ütles Bloombergile Saxo Banki tooraineturgude peastrateeg Ole Hansen. «Nõrk reaal muudab Brasiilia konkurentsivõimelisemaks selliste toorainete nagu sojaoad, rauamaak ja kohvi ja suhkru eksporditurul,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles