EG Võrguteenuse tegevusloa saamine on endiselt lahtine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurentsiameti juht Märt Ots.
Konkurentsiameti juht Märt Ots. Foto: Peeter Langovits

Konkurentsiamet peab Eesti Gaasi omanikele kuuluva gaasivõrgu haldurile EG Võrguteenus tegevusloa andmiseks ootama uue põhikirja jõustumist, kuid viimati ametile edastatud põhikirja kavandi põhjal ettevõte tegevusluba saanud ei oleks.

Praeguse seisuga on ameti käsutuses ainult ettevõtte edastatud teated, põhikirja siiani äriregistrisse sisestatud ei ole ja seega ei ole see ka jõustunud, ütles konkurentsiameti juht Märt Ots BNSile. «Võime nii palju kommenteerida, et hiljuti palus ettevõte ühele põhikirjale hinnangut, meie hinnanguks jäi, et see nõuetele ei vasta ning tegevusluba ei väljastata. Kas pärast seda on põhikirja muudatusi tehtud, seda ei oska amet öelda,» rääkis ta.

«Eks meie saame tegelikult põhikirja hinnata alles siis, kui äriregister on põhikirja registreerinud ja see on jõustunud,» selgitas Ots.

Kui ettevõttele uut tegevusluba ei anta ja kehtiv luba jaanuarist kehtivuse kaotab, siis jääb EG Võrguteenus tegutsema lihtsalt tegevusloata. «Nad on ka ise öelnud, et varustuskindlus on tagatud igal juhul. Lisaks gaasiseadusele on Eestis teisigi seadusi, mis ette näevad, et varustamist katkestada ei tohi,» ütles Ots.

Eesti gaasivõrgu süsteemihalduri AS EG Võrguteenus tegevusluba võrguteenuse osutamiseks lõpeb 31. detsembril 2014, mil gaasivõrk peab olema gaasimüüjatest eraldatud. Oktoobris teatas ettevõte, et on vastu võtnud uue põhikirja, mis ei anna Eesti Gaasi ja EG Võrguteenus suuromanikule haldurfirmas valitsevat mõju.

EG Võrguteenus on ka üks osapooltest Eesti-Soome gaasitoru Balticconnector rajamisel. Ettevõtte hinnangul võib tegevusloa puudumine ohtu seada rahastustaotlusele jaatava vastuse saamise Euroopa Komisjonilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles