Kohus hakkab arutama Liviko ja jaekettide kartellisüüasja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohtus algab homme kohtuprotsess alkoholitootja Liviko ja suurte jaekettide kartellileppe kriminaalasjas.

Kohtu ees on AS Liviko, AS Selver, AS Rimi Eesti Food, OÜ Maxima Eesti, Prisma Peremarket ja AS Helter-R ning nendes firmades ostu-müügi eest vastutanud 12 inimest, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal. Ettevõtetega seotud 11 inimest süüdistab riigiprokuratuur konkurentsi kahjustavas hinnaalases kokkuleppes ning üht inimest konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisele kaasaaitamises.

Süüdistuse kohaselt seisnes konkureerivate ettevõtjatega konkurentsi kahjustav koostöö tarbijate suhtes 40-protsendilise alkoholisisaldusega pooleliitriste klaastaaras madalama hinnaklassi viinade jaehindade tõstmisel minimaalselt hinnatasemeni 63,50 krooni.

Suvel toimunud eelistungil leidsid advokaadid, et süüasi tuleks prokuratuurile tagastada ja aegumise tõttu lõpetada, kuid kohus asus seisukohale, et pelgalt süüdistusakti alusel kriminaalasjas aegumist kohaldada ei saa, ning määras esimese istungi 27. oktoobrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles