Facebooki juht püüab mandariini keelega Hiina valitsust ära osta

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki asutaja ja juht Mark Zuckerberg Tsinghua ülikoolis esinemas.
Facebooki asutaja ja juht Mark Zuckerberg Tsinghua ülikoolis esinemas. Foto: SCANPIX

Hiinas peaaegu täiesti ära blokeeritud Facebooki asutaja ja juht Mark Zuckerberg püüab muuta sealsete võimude meelsust pöördudes hiinlastega nende enda keeles, kirjutab The New York Times.

Kolmapäeval hämmastas Zuckerberg Hiina auditooriumi pidades Pekingis, Tsinghua ülikoolis pooletunnise ettekande mandariini keeles, mis on enamlevinuim keel Hiinas.

Ta rääkis oma mõtetest innovatsiooni kohta Hiinas, Facebooki kohalolekust seal ning sellest, miks ta õpib hiina keelt. Siiski hoidus ta diplomaatiliselt rääkimast sotsiaalmeedia rollist Hongkongi rahutustes ning sealse valitsuse pikka aega kestnud Facebooki tsenseerimisest.

Zuckerbergi keel oli kaugel täiuslikust, aga tudengid ja õppejõud katkestasid tema ettekannet korduvate aplausidega.

Zuckerberg otsustas alustada mandariini keele õpingutega 2010. aastal. Tema otseseks motiiviks on võita Priscilla Chani, kellega ta on käinud juba aastaid, pere poolehoidu, kirjutab mõjukas päevaleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles