IPhone'i vigane tarkvara on kräkkeritele lihtsalt häkitav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple`i tootefoto iPhone 4-st.
Apple`i tootefoto iPhone 4-st. Foto: AP Photo/Scanpix

IPadi, iPhone'i ja iPodi operatsioonisüsteemis on viga, mille kaudu saavad e-kriminaalid lihtsalt ning kerge vaevaga Apple'i toodete tarkvara rünnata. 

Probleem põhineb Apple'i käsiseadmete veebilehitseja Safari veas, mis avab PDF-laiendiga faile automaatselt. Näiteks ainus, mida kräkker tegema peab, on lisama pahatahtlikku programmikoodi sellisele failile ja ülejäänud teeb Safari ise ära, vahendab newser.com.

Sama turvaviga kasutavad iPhone'i kasutajad ka ise, kui nad soovivad oma nutitelefoni «vangist vabastada», mis tähendab põhimõtteliselt Apple'i kontrolli rakenduste ja muude lisade üle.

Turvaeksperdi usutluses BBC-le tõdeb ta, et selles ringkonnas on olnud juba ammune arusaam, et Apple'i käsiseadmete peamiseks nõrkuseks on Safari.

Apple'i sõnul töötavad nad probleemi lahendamise suunas ja tunnistavad vea olemasolu. Probleem peaks lahenema järgmise tarkvara uuendusega.

Irooniliselt on praegu ainsaks lahenduseks probleemile Apple'i seade vangist vabastada (kaotab garantii kehtivuse) ja siis laadida rakendus nimega: «PDF Loading Warner.» See rakendus hoiatab, kui Safari hakkab automaatselt PDF-faili avama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles