Air Balticu president annab kaubamärgi tagasi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu president Bertolt Flick.
Air Balticu president Bertolt Flick. Foto: Liis Treimann

Läti sideminister Kaspars Gerhards ja lennufirma Air Baltic president Berthold Flick jõudsid kokkuleppele, et viimane tagastab Air Balticuga seotud kaubamärgid lennufirmale.

Läti majandusleht Dienas Bizness kirjutab Gerhardsi sõnadele tuginedes, et Flickiga jõuti kokkuleppele, et lennufirmaga seotud kaubamärgid peaksid kuuluma riigile ning tagastamine toimub lähiajal.

Kolmapäeval lahvatas lõunanaabrite juures skandaal: kuigi lennufirma Air Balticu suurim osanik Läti riik paigutas veel märtsis ettevõttesse 15,6 miljonit latti lisaraha, müüdi lennufirma kaubamärk juba eelmise aasta lõpus 13 miljoni euro eest lennufirma presidendi Bertold Flicki firmale.

Lisaks Air Balticu kaubamärgile sai Flicki firma endale veel viie seotud firma kaubamärgid: airBaltic.com, airBaltic Travel.com, airBalticHotels, BalticMiles ja Baltic Taxi, seda vaatamata sellele, et firma kontrollpakk kuulub endiselt Läti riigile. Kuigi tehing vormistati mullu detsembris, on Flickil aeg kaubamäride eest tasuda selle aasta lõpuni. Ekspertide sõnutsi muutis kaubamärkide müük riigi osaluse suhteliselt väärtusetuks ning raskendaks selle müüki.

Eile käskis peaminister Valdis Dombrovskis sideminister Kaspars Gerhardsil hinnata airBalticu kaubamärgi müüki.  Peaminister tahtis teada, kas ettevõtte juhatuse nõukogu tegevus on kooskõlas seadusega. Kui avastatakse rikkumine, siis võetakse juhtkond vastutusele. Dombrovskis jättis isegi ära tänaseks planeeritud Air Balticu külastuse.

Majandusminister Artis Kampars oli ähvardanud tehingu tagasipööramist kohtu abil ning kriminaalasja algatamist. Kamparsi hinnangul on häbematult ettevõttelt võetud tema kalleim vara ja vähendanud lennukompanii väärtust.

Läti riigile kuulub lennufirmast 52,6 protsenti, Bertolt Flicki firma Baltijas aviacijas sistemas 47,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles