Päevakommentaar: kuidas rahandusminister liialt hoogu läks

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Liis Treimann

Riigieelarve esimene lugemine riigikogus on rahandusministri üks aasta tähtsamaid etteasteid ja Jürgen Ligi oli eilseks küsimusterahe maratoniks ilmselgelt sportlasliku hasardiga end üles kütnud. Üleolekut ja irooniat suisa õhkus temast kogu see kaks tundi, mille ta riigikogu ees seisis.

Viimaks tegi ta kavalalt naeratades otse kõnepuldist riigikogu saalist pildi ja postitas selle Facebooki koos sapise sõnumiga: «Miks eelarve pole loetav? Miks ei eraldata raha? Miks see kulu ei kasva? Miks kulud kasvavad? Miks olete spordivaenulik? Miks pole põllumajandus priorireet? Miks riik tegeleb raamatupidamisega? Ma ei saanud oma küsimusele vastust. Järgnevad küsimustest-vastustest segamatud kõned inimeste Soome minekust, astmelisest tulumaksust ja tasuta toidust kõigile. Alati. Nothing special, just democracy. (Ei midagi erilist, lihtsalt demokraatia - K.H.)»

Õhtul ootas teda ees telesaade «Foorum», mida ta nimetas hiljem sotsiaalmeedias aja raiskamiseks, kuna kõlasid vaid võõrad kinnismõtted. Tundub, et ka öine uni ei rahustanud ta ülesköetud meelt – hommikul kell 7 saigi ta hakkama Facebooki postitusega, milles nimetas sotsiaaldemokraadist haridusminister Jevgeni Ossinovskit «sisserändaja pojaks roosast erakonnast».

Ligi on tuntud spordimees ja teab, kuidas end terve päev kestvaks trialtoniks ette valmistada. Meil kõigil on tore sotsiaalmeediast rahandusministri vaimukaid avaldusi lugeda, aga minister peab siiski suutma piiri pidada. Teise ministri sildistamine ja mõnitamine on kindlasti üle piiri minek.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles