Omavalitsused saavad tasandusfondist 87,5 miljonit krooni lisaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahatähed
Eesti rahatähed Foto: AFP / Scanpix

Rahandusministeerium saatis neljapäeval kooskõlastusele määruse eelnõu, mis annab kohalikele omavalitsustele tasandusfondist 87,5 miljonit krooni.

Muudatuse kohaselt saavad omavalitsused tulubaasi stabiliseerimiseks 35 miljonit, toimetulekutoetuse maksmiseks 51,4 miljonit ning sotsiaaltoetuste ja -teenuste osutamiseks 1,1 miljonit krooni.

Eelnõu seletuskirja kohaselt on tulubaasi stabiliseerimise toetuseks sel aastal ette nähtud kokku 120 miljonit krooni, millest eelnõuga eraldatakse umbes 35 miljonit. Juba varem on välja jagatud 38,7 miljonit, et kompenseerida üle 20-protsendiline põhitulude langus selle aasta esimesel neljal kuul võrreldes 2008. aasta sama ajaga. Nüüd pikendatakse kompensatsiooniperioodi seitsmele kuule. Lisatoetuse täpne summa ja omavalitsuste vaheline jaotus selgub seletuskirja kohaselt septembris.

Toimetulekutoetuseks on tänavuses riigieelarves 350 miljonit krooni, millest on seni jaotatud 246,3 miljonit. Eelnõuga jagatakse 170 omavalitsusele veel 51,4 miljonit krooni.

Toimetulekutoetuse ja üksikvanema lisatoetuse maksmiseks kulus tänavu esimesel poolaastal 172 miljonit krooni, mida on 2,1 korda rohkem kui mullu samal ajal. Kiire kasvu tõttu eraldatakse seletuskirja kohaselt lisaraha taotlusi ootamata, lähtudes tegelikest kuludest ja omavalitsuste käsutuses olevatest vahenditest. Lisaraha peaks eelnõu autorite sõnul võimaldama toimetulekutoetusi välja maksta vähemalt oktoobri lõpuni.

Toimetulekutoetuse jaotamata vahenditest saavad omavalitsused 1,07 miljonit krooni ka sotsiaaltoetuste ja -teenuste osutamise toetuseks. Reservi jääb eelnõu seletuskirja järgi veel 51,2 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles