Mida teevad edukad inimesed tööpäeva lõpus?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva lõpus võiks töölaua korda seada
Päeva lõpus võiks töölaua korda seada Foto: SCANPIX

Kui veedad viimased 10 minutit tööpäevast pingsalt kella vaadates või kaevud töösse kuni viimase sekundini, ning jooksed siis ummisjalu ukse poole, on parem tööpäeva lõpp ümberhinnata.

Tööpäeva lõpetamine mõjutab seda, milliseks kujuneb sinu õhtu, millises meeleolus sa järgmisel päeval tööle tuled ja kuivõrd sa oma eluga rahul oled, vahendab Business Insider.

Edukatel inimestel on tavaliselt välja kujunenud rutiin, mille käigus nad püüavad kõige pakilisemad küsimused ära lahendada ning seavad ennast valmis järgmise päeva sündmusteks.

1. Nad panevad kirja, mis eelolevatel päevadel tarvis teha on.

Edukad inimesed hoiavad alati silma peal tegemist vajavate tööde nimekirjal. Viimased 10 minutit tööpäevast on paras aeg seda uuendada ja vaadata, mis päeva jooksul tehtud sai. Samal ajal on hea ka uusi punkte lisada, kuna kõik vajalik on veel värskelt meeles.

2. Nad seavad korda oma laua.

Kõikide tööde tegemine võtab märksa kauem aega, kui asjad ei ole korras. Kui laual on asjad paigas, on märksa kergem ka selgeid sihte seada, ka oluliste paberite leidmine läheb hõlpsamalt. Samadel põhjustel peaks korras hoidma ka tööarvuti sisu.

3. Nad vaatavad üle, mida on päeva jooksul saavutanud.

Lisaks sellele, et ära märkida, mida on veel tarvis teha, on hea üle vaadata ka päeva jooksul saavutatu. Isegi kui kulutad saavutuste ülesmärkimisele ainult ühe minuti, mõjub see enesetundele positiivselt ning aitab kiirel päeval meenutada, et said rohkem korda aetud, kui ise arvasid.

4. Nad võtavad hetke, et möödunud päeva üle järele mõelda.

Hea on ka päeva sündmused läbi mõelda ning analüüsida, mis läks hästi ning mis oleks võinud minna paremini. Ainult nii on võimalik oma vigadest õppida ja töös edasi areneda.

5. Nad vaatavad üle, millele vastata kohe ja millele mitte.

Kui sa oled valmis päevale joone alla tõmbama aga meilid ja telefonikõned ei taha lakata, on oluline vahet teha nendel, mis kannatavad hommikuni oodata ja mis mitte. Parem on järgmisesse päeva jätta pikad ja tundlikud arutelud, sest hommikul on nii sul kui teistel rohkem jaksu probleemide lahendamisega tegeleda.

6. Nad mõtlevad töö ajal töö mõtteid.

Tööpäeval õpus kipub mõte uitama teistele radadele, aga parem on kuni päeva lõpuni keskendunud olla.

7. Nad vaatavad üle järgmise päeva kava.

Ei ole midagi hullemat, kui jõuda kontorisse ja avastada, et tähtis koosolek algab viie minuti pärast. Seepärast on kasulik järgmise päeva kava üle vaadata ja selle kulgu endale visualiseerida. Nii on uue päeva alguses vähem stressi, oled paremini valmistunud ja enesekindlam.

8. Nad tänavad kedagi.

Kellegi tänamine pärast raske tööpäeva lõppu kasvatab ka sinu enese õnnetunnet ning võimaldab kõigil töölt lahkuda positiivses meeleolus.

9. Nad ei jää tööle jorutama

Tasakaal töö ja koduse elu vahel on väga oluline, sestap on kasulik kontorist mõistlikul ajal lahkuda. Kui jääd tööle kauemaks ilma väga mõjuva põhjuseta, vähendab see indu ja jaksu järgmisel päeval.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles