Britid tahaks tippu rohkem naisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias soovitakse juhtide seas rohkem naisi näha. David Cameron lubas valimiskampaaniat pidades rakendada karme meetmeid, sundimaks firmasid kõrgetele kohtadele rohkem naisi palkama
Suurbritannias soovitakse juhtide seas rohkem naisi näha. David Cameron lubas valimiskampaaniat pidades rakendada karme meetmeid, sundimaks firmasid kõrgetele kohtadele rohkem naisi palkama Foto: SCANPIX

Endine Suurbritannia kaubandusminister ja kunagine pangajuht lord Mervyn Davies hakkab uurima, miks Briti ettevõtete juhatustes niivõrd vähe naisterahvaid leidub.

Lord Davies keeldus hiljuti võimalusest ka uues koalitsioonis kaubandusministri ametit edasi pidada, küll aga soostus ta juhatama uuringut, millest peaks selguma, kuidas valitsus võiks aidata naistel paremini karjääriredelil ülespoole ronida.

Leiboristist aadlik on ammust aega firmajuhtimise vallas võrdõiguslikkuse nimel võitlust pidanud. Ta on varasemalt väitnud, et kui naised täiel määral ärimaailma rakenduksid, oleks Suurbritannias peatselt 750 000 väikeettevõtet juures.

Briti naisettevõtjate operatiivgrupp Women's Enterprise Task Force on teinud ettepaneku valida igas kuningriigi piirkonnas välja silmapaistvad naissoost äritegelased, keda eeskujuks seada ja seeläbi teisigi ettevõtlusega alustama õhutada.

Seda initsiatiivi toetas enne valimisi ka lord Davies.

Valitsus seab lord Daviesi värskesse ametisse veel sel nädalal. Kui suured volitused talle antakse, ei ole praegu teada.

David Cameron lubas valimiskampaaniat pidades rakendada karme meetmeid, sundimaks firmasid kõrgetele kohtadele rohkem naisi palkama.

Ta pani ette, et direktorikandidaatide nimekirjas peaksid pooled olema naised ning kõikidest juhiotsingutest tuleks avalikult teada anda, et naistel oleks võimalus kandideerida.

Cameron lisas, et iga ettevõte, mille juhatuses on naisi alla 30 protsendi, peaks oma aastaaruandes ära tooma, milliseid samme olukorra parandamiseks astuda kavatsetakse.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles