Suurtes pettustes süüdistatav eestimaalane anti USA-le välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees jõuab USA-sse käeraudades.
Mees jõuab USA-sse käeraudades. Foto: SCANPIX

Täna andsid Eesti ametivõimud FBI-le üle Sergei Tšurikov, keda Ühendriikides süüdistatakse mitmes pettuses ja identiteedivarguses.

Tšurikov kuulus organisatsiooni, mis 2008. aastal tekitas üle maailma kokku kahju rohkem kui 111 miljoni krooni ulatuses. Saatkonna teatel tegutses rühmitus näiteks ka Ühendriikides, Venemaal, Hongkongis ja Kanadas.

Lisaks koostööle Eesti õigusinstitutsioonidega tegi FBI koostööd ka Hong Kongi ja Hollandi ametivõimudega.

USA-s ootab teda ulatusliku võrgupettuse eest kuni 20-aastane vanglakaristus ning lisaks arvutipettuse eest kuni viieaastane vangistus.USA Georgia osariigi prokuröri Sally Quillian Yatesi sõnul paljastas uurimine ühe kõrgetasemeliseima arvutihäkkerite jõugu maailmas.

Tšurikovi süüdistatakse 2008. aasta novembris RBS Worldpay süsteemi kaudu USA deebetkaartide andmete varguses. Need andmed edastas ta oma tuttavale Igor Grudjevile.

Saadud andmetega tegid mehed uued pangakaardid ja võtsid nendega ühe päeva jooksul 3,5 miljonit krooni.

Pettuse läbiviijad peeti kinni mullu 6. mail riigiprokuratuuri, keskkriminaalpolitsei ning USA ametivõimude koostöös.

Valitsus tegi korralduse Tšurikovi USA-le väljaandmise kohta 6. mail. PPA pressiesindaja Martin Luige kinnitusel anti ta täna USAle üle ning toimetati riigist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles