Vene karu järab McDonald’sit järjest metsikumalt

Urho Meister
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1990 Moskvas avatud NSVLi esimene McDonald'si söögikoht on praegu suletud, sest Vene ametivõimud süüdistavad ettevõtet sanitaarnõuete rikkumises.
1990 Moskvas avatud NSVLi esimene McDonald'si söögikoht on praegu suletud, sest Vene ametivõimud süüdistavad ettevõtet sanitaarnõuete rikkumises. Foto: ALEXANDER NEMENOV / AFP

Venemaa on laiendanud uuringuid USA kiirtoiduketi McDonald’si suhtes – käsil on juba üle 200 juhtumi, mis puudutavad restoranide hügieeni- või rahaasju.

McDonald’s võeti Venemaal hammaste vahele juba augustis, kui tarbijakaitseamet sulges uurimiste eesmärgil nende neli suurimat restorani riigis.

Tänaseks on uurimisi lisandunud nagu seeni pärast vihma, kirjutab Financial Times. «Praeguse seisuga on algatatud üle 200 uurimise,» teatas nädalavahetusel McDonald’si Vene esindus.

McDonald’sil on Venemaal 450 restorani. Enam kui 100 neist asuvad Moskvas või selle lähistel. Üle 60 McDonald’si paikneb Peterburis ja Neevalinna ümbruses.

Ühe duumasaadiku palvel on uurimise alla võetud ka heategevusorganisatsiooni Ronald McDonald House Charities’i rahaasjad Venemaal.

Ühtlasi on ametivõimud asunud tegelema kaebustega, mis puudutavad Happy Meals’i mänguasjade silte.

«See on tüüpiline lähenemine, mida te võite täheldada kui nad on otsustanud mõne äri põlvili suruda,» ütles üks Vene toidutööstuse tippjuht. «Kõige selgem märk sellest on, et samaaegselt toimuvad eri liiki uurimised – mitte ainult hügieeni vaid ka finantside vallas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles