Saastekvoodi müük paneb Eesti kortermajad energiat säästma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti on saastekvootide müügist teeninud mitu miljardit.
Eesti on saastekvootide müügist teeninud mitu miljardit. Foto: Liis Treimann.

Valitus kiitis heaks riigi kasutamata saastekvoodi müügi Luksemburgi Suurhertsogriigile kogumahuga ligi 470 miljonit krooni. Müügist saadav tulu suunatakse korterelamuid  energiasäästlikumaks muutvate investeeringute toetamiseks.

«Toetades korterelamute energiasäästlikumaks muutmist, loome korteriühistutele kauaoodatud võimaluse teha majad korda ja vähendada soojakulusid,» ütles projekti eest vastutav majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Toetuse eesmärk on innustada korterelamute täies mahus renoveerimist. Sõltuvalt saavutatavast energiasäästust toetatakse renoveerimistöid 15-35 protsendi ulatuses. Taotlejaks võivad olla korteriühistud, hooneühistud või korteriomanike ühisuses osalevad korteriomanikud.

Selle tehinguga kasvab Eesti kasutamata saastekvoodi ühikute tehingute maht 1,5 miljardi kroonini. Varem on sõlmitud ostu-müügi lepingud Austria Vabariigi, Hispaania Kuningriigi ja Jaapani panga SMBCga.

Toetuse täpsed tingimused sätestab majandus- ja kommunikatsiooniministri määrus «Korterelamute renoveerimise toetuste taotlemise tingimused ja kord,» mis allkirjastatakse järgmisel nädalal. Taotlusvooru kuulutab augustis 2010 välja KredEx.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles