Restoran keeldus Obama krediitkaarti vastu võtmast

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendi Barack Obama
USA presidendi Barack Obama Foto: SCANPIX

Ameerika ühendriikide president Barack Obama rääkis, et üks New Yorgi restoran keeldus eelmisel kuul ka tema krediitkaarti vastu võtmast.

«Tuli välja, et ma vist ei kasuta seda piisavalt tihti, nii et arvati, et see on mingi pettus,» ütles Obama ning lisas, et õnneks tasus siis arve tema abikaasa Michelle Obama, kirjutab Huffington Post. «Ma üritasin küll ettekandjale seletada, et ma usun, et ma olen ikka oma arveid maksnud.»

Obamal on palju jäljendajaid ning ilmselt on tema krediitkaardifirma identideedivarguse suhtes ka üsna tundlik.

Reedel kirjutas Obama alla määrusele, millega kinnitati mitmed sammud, et valitsus saaks ameeriklasi paremini finantspettuste ja identiteedivarguste eest kaitsta. Seda tüüpi kuriteod kasvavad praegu Ameerikas kõige kiiremini.

Näiteks hakatakse panema varastatud dokumentide andmeid üleriigilisse andmebaasi ning riigiasutused peavad hakkama kasutama onlineandmebaasides, kus saab isikuandmeid vaadata, kahekordset isikutuvastamist või nii salasõna kui ka telefonile saadetud PIN koodi kaudu sisselogimist.

Lisaks hakatakse tutvustama seadmeid, mis loevad uut tüüpi krediitkaarti, millega peab tehinguks lugema nii kiipi kui ka sisestama PIN-koodi. Sellised „kiibi ja pini“ kaardid peaksid muutma varastatud krediitkaartide kasutamise keerulisemaks ja neid hakatakse laialdaselt kasutusele laskma alates järgmise aasta oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles